Monday, January 6, 2014

Run away or just face it?

Posted by Aziatie at 6:28 AM 0 comments Links to this post

(*^﹏^*)

Thursday, January 2, 2014

I have a big heart ♡

Posted by Aziatie at 10:18 PM 0 comments Links to this post

Sebesar mana dugaan dalam hidup ni, cubalah bertabah.... moga semuanya akan baik baik saja... bersyukur dengan apa yg dikurniakanNya... Allah lebih tahu apa yg terbaik untuk kita...... moga kita sentiasa rasa cukup dengan pemberiannya.... ツ

♡ jangan lupa doa...moga dipermudahkan segala urusan ♡

Monday, March 18, 2013

ayam warna-warni

Posted by Aziatie at 8:37 AM 0 comments Links to this post

AYAM WARNA WARNI

sape pernah bela ayam macam ni? yapp..saya pernah bela masa saya umur 5 tahun (zaman awal 90-an dulu).... masa tu kat kawasan rumah saya macam trend pulak bela anak ayam colourful ni..ayam ni kalau tengok memang sangat comel, warna pun macam2....

disebabkan naluri kanak-kanak yg suka brmain n suka benda2 yg comel, sy pun nak bela jugak..... "Orang mahu radio, dia mahu radio...orang mahu motokar baru, dia mahu motokar baru...."- film p.ramlee.... bila tengok anak jiran ramai beli anak ayam ni, saya pun nak jugak....so mak belikan saya warna biru, abang warna merah n adik warna oren... tapi tak lama pun kami bela anak ayam tu hidup, lepas berapa hari dia pun mati :'(

skrg baru terfikir kenapa ayam tu berwarna..? dulu masa kecik tak terfikir pun pasal ni (akai pendek lagi)...actually...the baby chicks are colored by either injecting colourant into the egg or sprayed after anak ayam tu menetas...yes..it's true...kejam gila mereka yang buat kerja macam ni kat haiwan yg tak bersalah.....




mereka yang buat anak ayam macam ni macam tak berhati perut...semua mahu untung... ayam kan makhluk bernyawa, lain la kalau kau cat dinding ke, kayu ke...hisshh...cuba bayangkan kalau kau yg kena cat camtu....
nanti semua jadi macam power rangers ni...tak pun jadi teletubies...


tak mo tulis panjang2.....
# kepada arwah anak ayam aku....mintak maaf sebab tak jaga elok2, kesian kau mati muda :(
# kalau sekarang ni ada jual lagi anak ayam macam ni, please jangan beli....
# take care uols :) thaks for reading.....

Friday, May 18, 2012

baru sempat nak ber tumblr

Posted by Aziatie at 10:40 PM 0 comments Links to this post

















ok....hari ni baru ada masa nak bertumblr...sebelum ni duk buat assignment tak habis-habis...yang best pasal tumblr ni, banyak pic yg cun n qoutes yg best....sampai tak sedar dah 2 jam mengadap laptop... x_x

tutorial potong ayam

Posted by Aziatie at 5:05 AM 3 comments Links to this post
tajuk entry kali ni agak tak best... tapi agak berguna untuk mereka yang seumur hidup dah makan selori ayam tapi tak reti macam mana nak potong ayam dgn cara yg profesional (aku le tu)...cakap banyak tak mau.....terus kepada tujuan utama entry kali ni iaitu tutorial potong ayam....gambar semua sumber drp uncle google...

 step 1: tarik kaki ayam keluar, then potong kat bahagian peha.....

 step 2: potong antara paha n betis ayam tu (kat sendi)..

 step 3:  kepak ni pun potong sama macam peha jugak....

 step 4: ni badan ayam..potong vertikal dari atas ke bawah
(ayat MASter chef AZIATIE)...

step 5: last..potong dada ayam pulak....

taada! ni lah hasilnya...
(kulit ayam tu kasi buang la yer..nanti 
badan berlomak mcm ayam jugak)


Facebook Badge

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal