Monday, June 30, 2014

Ramadan 1435H

Posted by Aziatie at 8:11 AM 1 comments Links to this post
Alhamdulillah..
Allah masih bagi kesempatan kepada kita untuk bertemu ramadan tahun ni. moga ramadan kali ini lebih baik daripada tahun yg sebelumnya♡

Tuesday, June 24, 2014

cara fikir tiap orang tak sama

Posted by Aziatie at 5:19 PM 0 comments Links to this post

Monday, June 23, 2014

...

Posted by Aziatie at 9:54 AM 0 comments Links to this post

my life isn't perfect but i'm thankful for everything i have...

Tuesday, June 17, 2014

Terengganu yeayyy!

Posted by Aziatie at 7:01 AM 0 comments Links to this post

Alhamdulillah dapat posting negeri sendiri...  Syukur ヽ(^。^)ノ

Insyaallah, 1hb julai lapor diri kat jpn terengganu ♡

Friday, May 9, 2014

Azab menunggu dah habis.. next step....

Posted by Aziatie at 7:02 PM 0 comments Links to this post

Jumaat, 9hb Mei...

Akhirnya keluar jgk result interview setelah 5 bulan menunggu... sengsara dah berakhir.... azab kot tunggu result ni, lebih azab daripada tunggu result spm lamanya.... tapi apa apa pun, syukur sebab lulus... masa interview hari tu gugup sgt... rezeki Allah tentukan... cuma skrg kena tunggu penempatan drp KPM... moga dpt dipostingkan dekat dgn orang tersayang ♡

Patut la mood saya dlm seminggu ni agak swing sikit... malam tak boleh tidur, siang membuta, pastu cepat touching, rasa sedih, insecure n macam macam lagi.... rupa rupanya nak dapat berita gembira ni... syukur syukur syukur....

Thursday, May 8, 2014

ya badrotim ..wahai purnama..

Posted by Aziatie at 5:58 AM 0 comments Links to this post

ﻳَﺎ ﺑَﺪْﺭَﺗِﻢ
ْ
ﻳَﺎ ﺑَﺪْﺭَﺗِﻢٍّ ﺣَﺎﺯَ ﻛُﻞَّ ﻛَﻤَـﺎﻝِ
ﻣَﺎ ﺫَﺍ ﻳُﻌَﺒِّﺮُ ﻋَﻦْ ﻋُﻼَﻙَ ﻣَﻘَﺎﻟِﻲْ
ﺃَﻧْﺖَ ﺍﻟََّﺬِﻱْ ﺃَﺷْﺮَﻗْﺖَ ﻓِﻲْ ﺃُﻓُﻖِ ﺍﻟْﻌُـﻼ
ﻓَﻤَﺤَﻮْﺕَ ﺑِﺎﻷَﻧْﻮَﺍﺭِ ﻛُﻞَّ ﺿَﻼَﻝ
ﺭَﺑِّﻚَ ﺍﺳْﺘَﻨَﺎﺭَ ﺍﻟْﻜَﻮْﻥُ ﻳَﺎ ﻋَﻠَﻢَ ﺍﻟْﻬُﺪَﻯ
ﺑِﺎﻟﻨُّﻮْﺭِ ﻭَﺍﻹِﻧْﻌَـﺎﻡِ ﻭَﺍﻹِﻓْﻀَﺎﻝِ
ﺻَﻠَّﻰ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﺍﻟﻠََّﻪُ ﺭَﺏِّ ﺩَﺁﺋِﻤًﺎ
ﺃَﺑَﺪًﺍ ﻣَﻊَ ﺍﻹِﺑْﻜَـﺎﺭِ ﻭَﺍﻵﺻَـﺎﻝِ
ﻭَﻋَﻠَﻰ ﺟَﻤِﻴْﻊِ ﺍﻵﻝِ ﻭَﺍﻷَﺻْﺤَﺎﺏِ ﻣَﻦْ
ﻗَﺪْ ﺧَﺼَّﻬُﻢْ ﺭَﺏُّ ﺍﻟْﻌُﻼَ ﺑِﻜَﻤَﺎﻝ

Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Biru 'an 'ulaka maqoli
Antalladzi asyroqta fi ufuqil 'ula (2x)
Famahauta bilanwari kulla dholali
Solla 'alaikallahu robbi, robbi daiman (2x)
Abada ma'al ibkaari wal asoli
Wa'ala jami'iel 'ali wal ashabi man
Qod khossohum robbul 'ula bikamali
Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Yu'abiru 'an 'ulaka maqoli

maksud:

Wahai purnama, wahai purnama
Yang indah lagi sempurna
Bagaimana, bagaimana
Nak kuluah dengan kata-kata
Engkau menyinar di alam tinggi, di alam tinggi (2x)
Terangi kegelapan dan kebatilan.
Dengan mu alam bergemerlapan, bergemerlapan (2x)
Zahir batin dengan nur nikmat dan kurniaan
Selawat Allah ke atasmu selama-lamanya 2x
Siang dan malam jua, siang dan malam jua
Selawat jua pada ahlimu dan sahabatmu 2x
Mereka yang istimewa dan amat sempurna

Tuesday, May 6, 2014

f r a g i l e

Posted by Aziatie at 9:57 AM 0 comments Links to this post

Monday, May 5, 2014

mengintai langit...

Posted by Aziatie at 7:25 PM 0 comments Links to this post

hari ni kurang senyum..
macam malas nak bukak mulut..
diam pun ok kot...

hmm...tengok facebook jap tadi..
jumpa gambar ni, kat page ag coco,
sifookiteh yg gemok n sgt comel..
dia pun macam aku; termenung..
jugak gemok macam aku...

akhirnya aku senyum ツ

◆◆◆◆◆◆◆◆

kucing mmg sgt comel...gelagat dia boleh buat kita gelak...that's why kat negara omputeh ada terapi kucing...malaysia pun dah ada jugak kot....? not really sure about it....

Thursday, May 1, 2014

road not taken..

Posted by Aziatie at 6:34 PM 0 comments Links to this post

Pave my way.....

Wednesday, April 30, 2014

Fererro roche - chocolate bouquet

Posted by Aziatie at 12:06 PM 0 comments Links to this post

Gubahan hantaran coklat fererro roche ni saya buat masa abang kahwin februari 2014 lepas.. sebelum ni tak pernah pun deko hantaran, tapi untuk majlis abang, 100% hantaran & doorgift saya buat sendiri... rela tak tidur nak menyiapkan semua... ヽ(^。^)ノ

Tema hantaran yg saya pilih (abang suruh saya pilih) ialah mint green dan putih... dengan bakat yg terendam dlm diri ni, maka terhasil la 9 gubahan hantaran termasuk coklat ni (hantaran lain saya akan upload kemudian...insyaallah)....

Kepada b2b, boleh la buat hantaran jambangan bunga macam ni utk majlis kahwin korang nanti... nak order dgn saya pun tak pe (paka dungun kerteh terengganu)..tapi ada ke yg nak order? Hihi (=^.^=)

Nanti kalau turn saya kahwin, harap ada masa utk deko sendiri hantaran.. mesti buat yg rare punya.....tungguuuuu (*¯︶¯*)

Saturday, April 19, 2014

how time flies....

Posted by Aziatie at 8:19 PM 0 comments Links to this post

Dear mas,
It has been a pleasure having a student like your good self. You're what i can desire as a 'good student' :-
⇨hardworking
⇨serious in work
BUT
...beeing between adulthood and little kid 'naughty girl' sometimes emerge in the class...hehehe!
We

Well.. i hope that you'll achieve what you really want in your life- success in your studies, be blessed with a promissing future & bring up a good family later in life...

Blessed,
Mr. Liew, 2009

~johore matriculation college
~gelak bila baca semua surat ni... o(^^o)
~thank you sir!

Monday, January 6, 2014

Run away or just face it?

Posted by Aziatie at 6:28 AM 0 comments Links to this post

(*^﹏^*)

Thursday, January 2, 2014

I have a big heart ♡

Posted by Aziatie at 10:18 PM 0 comments Links to this post

Sebesar mana dugaan dalam hidup ni, cubalah bertabah.... moga semuanya akan baik baik saja... bersyukur dengan apa yg dikurniakanNya... Allah lebih tahu apa yg terbaik untuk kita...... moga kita sentiasa rasa cukup dengan pemberiannya.... ツ

♡ jangan lupa doa...moga dipermudahkan segala urusan ♡

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal