Friday, May 9, 2014

Azab menunggu dah habis.. next step....

Posted by Aziatie at 7:02 PM 0 comments Links to this post

Jumaat, 9hb Mei...

Akhirnya keluar jgk result interview setelah 5 bulan menunggu... sengsara dah berakhir.... azab kot tunggu result ni, lebih azab daripada tunggu result spm lamanya.... tapi apa apa pun, syukur sebab lulus... masa interview hari tu gugup sgt... rezeki Allah tentukan... cuma skrg kena tunggu penempatan drp KPM... moga dpt dipostingkan dekat dgn orang tersayang ♡

Patut la mood saya dlm seminggu ni agak swing sikit... malam tak boleh tidur, siang membuta, pastu cepat touching, rasa sedih, insecure n macam macam lagi.... rupa rupanya nak dapat berita gembira ni... syukur syukur syukur....

Thursday, May 8, 2014

ya badrotim ..wahai purnama..

Posted by Aziatie at 5:58 AM 0 comments Links to this post

ﻳَﺎ ﺑَﺪْﺭَﺗِﻢ
ْ
ﻳَﺎ ﺑَﺪْﺭَﺗِﻢٍّ ﺣَﺎﺯَ ﻛُﻞَّ ﻛَﻤَـﺎﻝِ
ﻣَﺎ ﺫَﺍ ﻳُﻌَﺒِّﺮُ ﻋَﻦْ ﻋُﻼَﻙَ ﻣَﻘَﺎﻟِﻲْ
ﺃَﻧْﺖَ ﺍﻟََّﺬِﻱْ ﺃَﺷْﺮَﻗْﺖَ ﻓِﻲْ ﺃُﻓُﻖِ ﺍﻟْﻌُـﻼ
ﻓَﻤَﺤَﻮْﺕَ ﺑِﺎﻷَﻧْﻮَﺍﺭِ ﻛُﻞَّ ﺿَﻼَﻝ
ﺭَﺑِّﻚَ ﺍﺳْﺘَﻨَﺎﺭَ ﺍﻟْﻜَﻮْﻥُ ﻳَﺎ ﻋَﻠَﻢَ ﺍﻟْﻬُﺪَﻯ
ﺑِﺎﻟﻨُّﻮْﺭِ ﻭَﺍﻹِﻧْﻌَـﺎﻡِ ﻭَﺍﻹِﻓْﻀَﺎﻝِ
ﺻَﻠَّﻰ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﺍﻟﻠََّﻪُ ﺭَﺏِّ ﺩَﺁﺋِﻤًﺎ
ﺃَﺑَﺪًﺍ ﻣَﻊَ ﺍﻹِﺑْﻜَـﺎﺭِ ﻭَﺍﻵﺻَـﺎﻝِ
ﻭَﻋَﻠَﻰ ﺟَﻤِﻴْﻊِ ﺍﻵﻝِ ﻭَﺍﻷَﺻْﺤَﺎﺏِ ﻣَﻦْ
ﻗَﺪْ ﺧَﺼَّﻬُﻢْ ﺭَﺏُّ ﺍﻟْﻌُﻼَ ﺑِﻜَﻤَﺎﻝ

Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Biru 'an 'ulaka maqoli
Antalladzi asyroqta fi ufuqil 'ula (2x)
Famahauta bilanwari kulla dholali
Solla 'alaikallahu robbi, robbi daiman (2x)
Abada ma'al ibkaari wal asoli
Wa'ala jami'iel 'ali wal ashabi man
Qod khossohum robbul 'ula bikamali
Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Yu'abiru 'an 'ulaka maqoli

maksud:

Wahai purnama, wahai purnama
Yang indah lagi sempurna
Bagaimana, bagaimana
Nak kuluah dengan kata-kata
Engkau menyinar di alam tinggi, di alam tinggi (2x)
Terangi kegelapan dan kebatilan.
Dengan mu alam bergemerlapan, bergemerlapan (2x)
Zahir batin dengan nur nikmat dan kurniaan
Selawat Allah ke atasmu selama-lamanya 2x
Siang dan malam jua, siang dan malam jua
Selawat jua pada ahlimu dan sahabatmu 2x
Mereka yang istimewa dan amat sempurna

Tuesday, May 6, 2014

f r a g i l e

Posted by Aziatie at 9:57 AM 0 comments Links to this post

Monday, May 5, 2014

mengintai langit...

Posted by Aziatie at 7:25 PM 0 comments Links to this post

hari ni kurang senyum..
macam malas nak bukak mulut..
diam pun ok kot...

hmm...tengok facebook jap tadi..
jumpa gambar ni, kat page ag coco,
sifookiteh yg gemok n sgt comel..
dia pun macam aku; termenung..
jugak gemok macam aku...

akhirnya aku senyum ツ

◆◆◆◆◆◆◆◆

kucing mmg sgt comel...gelagat dia boleh buat kita gelak...that's why kat negara omputeh ada terapi kucing...malaysia pun dah ada jugak kot....? not really sure about it....

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal