Sunday, November 7, 2010

Freemason di Malaysia

Posted by Aziatie at 2:38 PM
Ni la logo Freemason kalau nak tahu
Assalamu'alaikum wbt..... Rasa macam dah lama tak update blog ni. Maklum la, busy dengan study week (buat-buat busy). Entry kali ni saya nak cerita pasal freemason di Malaysia. Saya tak tahu sama ada ada atau tak agen atau gerakan Freemason di Malaysia, tetapi kalau kita perhatikan, banyak unsur-unsur gerakan ini yang dah ada kat negara kita sejak negara kita belum merdeka lagi.
Klik pada gambar untuk besarkan

Posisi Freemason- Dalam carta di atas "Secret Society" terdapat dalam Carta organisasi Illuminati. Di Malaysia Rotary Club, Lion Club dan lain-lain club di bawah negeri-negeri-negeri juga dibawah Freemason.


Ni kat Penang

Lodge kat Kedah

Lions Club kat Kuala Krai

Lodge kat Ipoh

Mosonic Hall Jalan Junid, Muar

Kuching, Sarawak.

Gambar-gambar kat atas tu semua saya dapat dalam satu page kat Facebook (klik kat sini). Boleh la usha photo kat dalam page ni bila free... Oppss...Lupa pulak...Ni saya nak tunjuk satu gambar yg saya ambik dalam google maps. Agak-agak ni bangunan apa? Mula-mula, saya pun tak sure gambar yang saya tengok kat internet tu betul ke tak. So, saya pon google maps la nak tahu betul ke tak....ni la hasilnya... Agaknya, bentuk bangunan ni ada kena-mengena atau persamaan tak dengan logo Freemason?......fikir-fikirkan...

Alamanda Putrajaya
Sekian untuk kali ini....

0 comments on "Freemason di Malaysia"

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal