Tuesday, November 2, 2010

Usaha....Doa....Tawakal....

Posted by Aziatie at 11:13 PM

Bertemu lagi.....Sekarang ni semua orang sibuk dengan final exam, tapi saya tak rasa lagi feel nak exam mungkin sebab exam lambat lagi (tak sampai 3 minggu lagi). Biasanya saya dapat feel nak exam 2, 3 hari sebelum exam ^^
Persediaan nak exam pun tak buat lagi, nota saya memang tak lengkap, nasib baik la ada kawan yang sudi pinkamkan nota untuk difotokopi...Itu la gunanya kawan kan..susah senang bersama...hehheee.....


Sebelum exam mesti....
  • Completekan nota
  • Buat study group
  • Study topik yang agak-agak penting (sometime lecturer bagi hint)
  • Study smart, not study hard
  • Mintak restu ibu bapa, cikgu2......
  • Usaha, doa....moga semua ilmu yang dipelajari mendapat berkat
Selepas exam....
  • Jangan bincang soalan yang dijawab selepas keluar dari dewan peperiksaan.
  • Fokus kepada paper yang belum diduduki, jangan pikir yang dah lepas...
  • Bila dah usaha, barulah kita tawakal kepada Allah...Redha dengan apa jua keputusan yang dapat...

So..saya nak wish ALL THE BEST kepada semua kawan yang nak exam, tengah exam atau dah lepas exam dan juga kepada adik-adik yang nak SPM......











0 comments on "Usaha....Doa....Tawakal...."

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal