Tuesday, February 22, 2011

Aku Pencinta Kicap

Posted by Aziatie at 3:34 PM
Bagi saya..makan tanpa kicap ibarat tidur tanpa bantal 
Dalam Berita Harian Online bulan Disember lepas, ada berita tentang kicap cap Kipas Udang Tiruan tiruan dirampas di Seremban. Apa?? Ingat kicap tak ada yang cetak rompak ke... Bagi peminat tegar kicap, saya pun agak kompius bila nak beli kicap. Mesti la nak cari yang original, tapi nampak macam sama je kicap ori & tak ori ni. Sebenarnya, ada banyak beza kicap Kipas Udang yang ori dengan yang tiruan yang kita boleh tengok pada luar botol kicap ni.....



Sumber gambar : www.teratakarmo.com
Nota kaki :
  • Belilah yang original dan sokonglah produk keluaran bumiputra
  • Tempe masak kicap sangat sedap 
Sekian saja untuk entry kali ini.....

6 comments on "Aku Pencinta Kicap"

Anonymous said... [Reply to comment]

beras ade yg tiruan x?

Aziatie on February 22, 2011 at 9:32 PM said... [Reply to comment]

waahh..sepantas kilat komen...
beras xtaw la kan ada tiruan ke tak...
tapi hari tu saya baca kat satu blog ni...
dia cakap 10 peratus beras yang dikeluarkan China dicemari logam berat berbahaya drp pencemaran yg dikaitkan dengan proses perindustrian negara tu...

Selipar Jepon on February 22, 2011 at 9:50 PM said... [Reply to comment]

kalo kicap x ori nie, halal ke x??

Anonymous said... [Reply to comment]

saya suke ayat dibawah tu

=tempe masak kicap sangat sedap=

~dak melaka~

Aziatie on February 23, 2011 at 11:37 AM said... [Reply to comment]

@Anonymous
saya taw tu favourite awak jgak..hehee..tapi kan, kat tg.malim ni tak de la tempe msak kicap yg best...huhuu

Anonymous said... [Reply to comment]

dh terbeli...guane ni..

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal