Sunday, April 29, 2012

# orang cakap, yg indah tu sementara #

Posted by Aziatie at 2:06 AM
Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:
Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimmed,
And every fair from fair sometime declines,
By chance, or nature's changing course untrimmed:
But thy eternal summer shall not fade,
Nor lose possession of that fair thou ow'st,
Nor shall death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou grow'st,
   So long as men can breathe, or eyes can see,
   So long lives this, and this gives life to thee.



29 april 2012, 1:36 am

# nota 1: memang ada betulnya apa yg orang cakap..yang indah kejap je, takkan kekal...satu hari nanti semua akan berlalu seiring dengan masa...takut pulak bila fikir apa akan jadi hari esok, lusa n seterusnya... kadang-kadang apa apa yang berlaku di luar jangkauan kita, yang tak pernah kita terfikir pun... apa motif sonnet 18 dalam entry ni? entah la...tapi ingat lagi zaman belajar masa form dulu...kejap je masa berlalu..memang la...apa yang dah lepas kita rasa kejap je.. tapi menunggu apa yang akan datang rasa bukan main lama walaupun sehari..sadis...

# nota 2: ok, dah boleh start countdown nak habis sem 6 ni...tinggal lagi 40 hari...lepas tu praktikal kat kuantan sampai bulan oktober....then masuk balik upsi (final sem) 8 februari 2013....emm....dah habis nanti rasanya kena menganggur, tapi tak tahu la lama ke tak.....apa la nak buat...nak buat part time pun tak tahu nak kerja apa sebab sana tak banyak pun kerja....huhhhhhhhhhhhhhhh (mengeluh)...

# nota 3: rabu lepas, saya nampak pelangi....rasa macam dah lama tak tengok pelangi...excited jap..emm...sempat jugak snap gambar tapi tak clear sangat pasal kamera cap ayam je, pulak tu hari pun dah  senja n gelap sebab baru lepas hujan....tapi boleh tengok kejap je, lepas tu hilang :(


view dari tigkap bilik....
# nota 4: khamis, kelas mr.bowtie...semua muka macam penyu je.. budak sebelah saya pun sempat terlelap...sebab pe eh? saya agak sebab apa yang dia sampaikan tu tak menarik kot?? 0ooo.. so, boleh buat conclusion kat sini... kalau orang tertidur sambil kita bercakap, means apa yang kita cerita tu tak best la kan?..mungkin la........


# nota 5: pelangi tu memang indah..tapi keindahan tu sekejap je...macam hidup ni jugak..yg indah takkan kekal...kalau nak kejar yang indah2 je, memang tak ke mana la....semua orang nak cantik, banyak duit, boleh beli macam2, makan pun yang sedap je, darjat n segala macam.. cantik, harta, darjat semua tu tak ada pun pada saya...aku sekor kuman...tak ada kelebihan apa pun, kekurangan banyak la...

# nota 6: pesan untuk diri sendiri...kalau kita berkawan dengan seseorang, janganlah hanya kagumi kelebihan yang dia ada..sebaliknya lihat n cintailah kekurangan dia jugak...sebab kalau tiba-tiba dia dah tak ada apa-apa, kita mungkin akan benci dia...kita manusia, mana ada yg sempurna kan? "aku mahu cintai kekuranganmu".. sorry, bukan niat nak berjiwang  di pagi buta..

# nota 7: moga Allah permudahkan segalanya urusan kita, kami, saya, awak, mereka dan semuanya....amin....

2 comments on "# orang cakap, yg indah tu sementara #"

abrokenmalay on May 8, 2012 at 11:04 PM said... [Reply to comment]

nota nombor 5 tu tak bleh la... kah3...!!
But Low profile is really good to ur health... Keep it up...!! :-)

Aziatie on May 9, 2012 at 8:58 AM said... [Reply to comment]

amboii..sakan gelak naa...
btw, thanks!!..sempat lagi komen..

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal