Friday, May 18, 2012

tutorial potong ayam

Posted by Aziatie at 5:05 AM
tajuk entry kali ni agak tak best... tapi agak berguna untuk mereka yang seumur hidup dah makan selori ayam tapi tak reti macam mana nak potong ayam dgn cara yg profesional (aku le tu)...cakap banyak tak mau.....terus kepada tujuan utama entry kali ni iaitu tutorial potong ayam....gambar semua sumber drp uncle google...

 step 1: tarik kaki ayam keluar, then potong kat bahagian peha.....

 step 2: potong antara paha n betis ayam tu (kat sendi)..

 step 3:  kepak ni pun potong sama macam peha jugak....

 step 4: ni badan ayam..potong vertikal dari atas ke bawah
(ayat MASter chef AZIATIE)...

step 5: last..potong dada ayam pulak....

taada! ni lah hasilnya...
(kulit ayam tu kasi buang la yer..nanti 
badan berlomak mcm ayam jugak)


# note 1: sepanjang hidup, baru 3, 4 kali potong ayam....kalau potong ayam, mesti rasa macam tak sanggup nak makan ayam tu pasal rasa kesian :(

# note 2: tak de la susah sangat nak potong ayam....tapi kalau ayam turkey macam mr. bean ni sape brani?


HAHA... XD
# nota 3: next tutorial is........zz

3 comments on "tutorial potong ayam"

Anonymous said... [Reply to comment]

XD

Aziatie on May 20, 2012 at 4:35 PM said... [Reply to comment]

@Anonymous taw la dah pro potong ayam :)

azah87 on December 25, 2012 at 1:18 AM said... [Reply to comment]

Thumbs up!!;D

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal