Tuesday, March 29, 2011

Origami Durian

Posted by Aziatie at 2:39 PM
Baru seminggu saya tak update blog, tapi rasa macam lama sangat. Minggu yang busy dengan assignment dah pun lepas, alhamdulillah.... Sekarang ada dua lagi assignment yang tak siap-siap, bila lah agaknya nak siap. Assignment letak tepi dulu, sekarang nak update blog.... (^^,)v
Sekarang ni kan dah mula musim durian, jadi saya pun nak story tentang durian la. Ramai yang suka durian, dan ramai juga yang tak suka durian. Tengok gambar mat saleh kat atas tu, beriya cium bau durian... Kalau yang tak suka dengan bau durian, tahan je la hidung tu. Tapi kalau tak suka bau durian, boleh la cuba origami durian sebab origami durian tak berbau.... Selalu kita dengan origami katak, burung jinjang, bintang dan origami yang simple-simple je... Kalau sesiapa yang suka buat origami dan banyak masa, saya suggest la buat origami durian ni.. Ok, kat bawah ni ada steps untuk buat origami durian... (clik pada gambar untuk besarkan atau open image in new tab)...

Bila dah siap yang step kat atas tu, buat seperti step kat bawah ni......

Lepas tu, cantumkan.......
image
Taaaaadaaa...dah siap....senang kan....
image
Ada Paheemm ?? saya pun tak paham macam mana nak buat..... dalam proses nak belajar... memang kena SABAR...... bila dah master, saya tulis steps yang detail....tapi, bila gaknya tu...?? kalau ada yang tahu, ajarlah saya.....


sumber gambar : http://www.friedchillies.com

2 comments on "Origami Durian"

Nini Hartini on March 29, 2011 at 9:34 PM said... [Reply to comment]

tak suka durian. hehe... ingatkan step2 diatas awak yg buat. rupanya tidak~~~ hehehee

Aziatie on March 29, 2011 at 9:40 PM said... [Reply to comment]

@Nini Hartini
saya tak reti la....buat durian jadi benda lain...susah sangat...huhuu
(durian best ^^)

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal