Sunday, May 8, 2011

10 Hari Itu [Part 2]

Posted by Aziatie at 1:15 PM
Sambungan kisah 10 Hari Itu [Part 1]

6 Mei 2009
Saya habiskan masa kat sini dengan baca buku dan online je....
Rindu sem 1, 2, 3, 4..... Sem 5?.....

Baca buku vs dibaca buku....?
Agak-agak dah bosan, saya ajak kawan saya pergi KL sekali lagi sebab minggu lepas misi nak shopping kat Jalan TAR tak kesampaian sebab tersangat ramai orang. So, kami ingat nak pergi hari Jumaat, maybe tak lah bersesak. Sampai je sana, memang tak ramai macam hari weekend. Saya ingat nak beli dua tiga pasang kain nak buat baju kurung, cuti sem ni saya boleh jahit, tak ada lah boring sangat kat rumah nanti.

Susah jugak nak pilih sebab banyak sangat pilihan. Tapi yang saya berkenan semuanya brown colour, tak tahu kenapa. Dah tak nak warna yang sama la, pilih lain pulak. Saya beli 2 pasang kain kat Jakel Jalan Tar, satu untuk Ummi saya, satu untuk saya ♥ Dah beli kain dua pasang + dua tiga barang lain + makan + solat, saya pun ingat nak balik dah. Tapi rasanya awal lagi nak balik. Then kami pun pergi jalan-jalan kat KLCC kejap.

KLCC pun tak ramai sangat orang. So, bolehlah kami bersantai berjalan-jalan cuci mata sambil snap picture.. Tapi ni saja la gambar yang boleh saya share, gambar lain tak boleh letak dalam blog...
Suria KLCC

Hari ni agak panas....
Cantik kereta ni

Mat Saleh tengah landing

Hijau...

Bila dah lama ronda-ronda sekitar KLCC, kami pun ingat nak balik la, lagipun hari dah petang. Beli tiket ke Tg. Malim (bas pukul 6 petang) di kaunter Puduraya. Bila pukul 6, bas tak juga muncul-muncul. Tak apa la, dah biasa dengan hal macam ni. Tapi dah 6.30 petang bas tak datang lagi. Nak kata beli dengan ulat tiket, saya beli di kaunter kot. Tetiba datang seorang lelaki (pekerja syarikat bas ni) dengan tak bagi salam ke apa, marah-marah sambil rampas tiket yang berada di tangan saya "Ni ape kes ni! Tadi korang pergi mana?!"....

Ehh ehh... Slumberland je mamat ni ambil tiket aku, lepas tu marah-marah. "Saya tunggu sini dari pukul 5.40 tadi, tak ada pun bas ke Tg. Malim..." saya jawab dengan bersopan. Ikut rasa bengang ni, boleh je nak marah balik. Salah siapa pun saya tak tahu, bukannya saya nak naik bas free, bayar kot. Bukan kami dua orang je yang tunggu bas, diorang lagi la lama tunggu daripada saya, ada yang tunggu dari pukul 5.20 petang lagi.
Mesra Selalu?? ye ke.....
Costumer always right. Kalau lah dia tanya elok-elok kan bagus.. Macam ni la orang kita yang tak bertamadun, suka nak salahkan orang. Walaupun Puduraya dah cantik, tapi perkhidmatan (sesetengahnya la) masih lagi pada tahap rendah . Betul la apa yang selalu saya selalu dengar dan baca, Malaysia has first class facilities but Malaysians have third class mentality. Penat saya tunggu, akhirnya pukul 7.00 petang baru la dapat naik bas....

to be continue...

3 comments on "10 Hari Itu [Part 2]"

ChyNaluri on May 8, 2011 at 4:13 PM said... [Reply to comment]

huhu..haru betol masa kene hambur dgn itu bro..sentap gue!

tp papepon..the best memory ever kat KLCC..pasai ceq xpenah tau pon kewujudan taman tu..tq sis!!..ahaks!!

p/s: lenkali p lg eh..hehehe

Aziatie on May 8, 2011 at 4:35 PM said... [Reply to comment]

bro tu mmg nk kena la...klo gue laki, komfem gue belasah je smpai luruh gigi die !! huwarrgghh...

p/s: nest time aku bawak ko naik skybridge klcc...

Abang Jonni on May 10, 2011 at 12:19 AM said... [Reply to comment]

huhuhuhu... mmg semua org dah rasa camnih... kena layan x best...

x kira spital ke? mana ke? .... huhuhuhu... nasib badan...

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal