Sunday, November 28, 2010

Aku Bersyukur Pada-Mu

Posted by Aziatie at 3:00 AM
Bismillahirrahmanirrahim...
Dah lama rasanya saya tak post entry dalam blog ni, minggu ni saya agak busy sebab minggu exam. Walaupun kawan-kawan saya di U lain dah habis exam, tapi saya & kawan-kawan saya belum habis lagi exam. Dalam hati terdetik "kan best kalau aku pun boleh balik, lepak-lepak kat rumah sekarang, makan sedap-sedap...kawan semua dah boleh cuti sem, tapi aku?"......kadang-kadang terfikir juga...mengeluh....tak puas hati... Bila difikir balik "tak bersyukurkah aku?"...

KENAPA AKU MASIH TIDAK BERSYUKUR??

Bila dihayati gambar-gambar kat atas tu, baru la sedar betapa diri ini amat bertuah, syukur padaMu ya Allah...aku masih lagi diberi kemudahan dalam  hidup walaupun kadang-kala aku tak dapat apa yang aku nak. Masih ramai yang tidak ada peluang untuk makan, meneruskan kelangsungan hidup mereka apatah lagi untuk belajar atau bersekolah.......

Firman Allah dalam Surah An-Nahl ayat 18:

"Dan jika kamu menghitung nikmat Allah yang dilimpahkan-Nya kepada kamu, tiadalah kamu akan dapat menghitungnya satu persatu, sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani."

Sesungguhnya sudah pasti kita tidak mampu menghitung atau mengira nikmat-nikmat Allah yang diberikan kepada kita tanpa meminta sebarang balasan. Perlulah kita sedar segala nikmat yang dianugerahkan tidak kira ketika sihat, suka, nikmat kesihatan, ketika diberikan kesenangan dan sebagainya...

Alhamdulillah, syukur padaMu atas semua nikmat yang Kau berikan padaku.......






0 comments on "Aku Bersyukur Pada-Mu"

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal