Thursday, February 10, 2011

Biar betol...Getah pengikat rambut made from ??

Posted by Aziatie at 3:06 PM
Pernah ternampak atau terbeli getah pengikat rambut macam kat atas ni? Very colourfull and budak-budak selalu pakai getah macam ni. Bukan budak je, mak budak, kakak budak, nenek budak pon pakai. Kalau kat market / kedai / pasau malam, banyak getah cenggini ada jual. Dah la murah, macam-macam design ada. Tapi kan, apa yang pelik pasal pengikat rambut ni semua, nampak macam ok je kan. Tak mahu cerita banyak, jom tengok sendiri...






Ini bukan cobaan, ini betul-betul. Getah pengikat rambut from China ni rupa-rupanya made from kondom terpakai. Kalau made from tiub tayar basikal jauh lagi baik la. Apa ke hal semua ni?? As we all already know, China ni memang negara yang 'mesra alam'. Semua benda yang terbuang diorang recycle jadi produk baru dan salah satunya getah pengikat rambut ni la. Memang satu langkah yang amat ekonomi lah...huhuu...patut la getah camni harganya amatlah murah kat pasaran, jual longgok je.
So...Kita kena la hati-hati lain kali kalau nak beli something tak kisah la harga murah ke mahal ke. Imagine that kalau kita pakai getah pengikat ni kat rambut kita, sangat jijik! Entah kuman or virus apa yang ada pun kita tak tahu. Errkk.... 

2 comments on "Biar betol...Getah pengikat rambut made from ??"

Anonymous said... [Reply to comment]

LoL...kne try operate la gtah pngikt rmbut sye...geli ler...

Aziatie on February 10, 2011 at 10:21 PM said... [Reply to comment]

nak try operate? make sure pakai hand glove tebal2 eh...

 

Dear Aziatie Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal